Servicebeheer en Communicatieplatform

SIP Trunking-service of Cloud PBX: welke is de juiste keuze?

S

SIP Trunking-service en Cloud PBX-service zijn twee zeer populaire benaderingen voor cloud communicatie. Tegenwoordig gebruiken bedrijven niet alleen VoIP vanuit de cloud, maar willen ze ook graag nieuwe opties verkennen terwijl ze blijven werken met datgene wat hun communicatie gaande houdt. SIP Trunking en Cloud PBX zijn twee verschillende technologieën die worden gebruikt voor cloudgebaseerde communicatie.

SIP Trunking-service en Cloud PBX-service uitgelegd

De SIP Trunking-service werkt met een IP-compatibele PBX (Private Branch Exchange) om de hele organisatie te kunnen laten communiceren. Met een SIP Trunking-oplossing wordt bestaande PBX-apparatuur op locatie gekoppeld aan internet en wordt cloudgebaseerde communicatie op die manier uitgevoerd. Terwijl Cloud PBX een volledig virtueel PBX-telefoonsysteem is dat in de cloud wordt gehost.

SIP Trunking-service versus Cloud PBX-service: de onderscheidende factoren

Hoge investeringskosten vooraf

Voor het opzetten van een Cloud PBX-oplossing is een router en een internetverbinding van ondernemingsniveau vereist. Daarnaast hebt u IP-telefoons nodig om via deze oplossing te bellen.

Aan de andere kant is voor SIP Trunking een hoge investering vooraf nodig om PBX-apparatuur in te zetten en op locatie te plaatsen, naast de kosten van de SIP Trunking-service zelf.

Operationele kosten

In Cloud PBX-service zijn er flexibele abonnementen om uit te kiezen. Er is een hogere ROI voor Cloud PBX-oplossing. Voor SIP Trunking moet u betalen voor een prijsschema per kanaal. Elk kanaal is voldoende voor één gebruiker. U hoeft dus alleen te betalen voor het aantal werknemers in het bedrijf. Er is ook een abonnement per minuut met SIP Trunking.

Telefoon onderweg gebruiken

Met Cloud PBX heeft u overal toegang tot de zakelijke telefoon via een internetverbinding. Voor SIP-trunking-service vereist het verkrijgen van deze functie tools van derden (wat meer kosten betekent).

Onderhoudsexpertise

Met Cloud PBX worden alle technische en onderhoudsuitdagingen door de provider afgehandeld. Terwijl SIP Trunking-oplossingen vereisen dat u een deskundige voor technische ondersteuning inhuurt voor de lange termijn.

Schaalbaarheid

Cloud PBX biedt onbeperkte schaalvergroting of -verlaging, terwijl de schaalbaarheid van SIP Trunking afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de capaciteit van het bedrijf om meer kanalen te kopen en daarnaast ook van de lokale PBX.

Het vonnis

Aan de hand van de details kunt u gemakkelijk beoordelen dat Cloud PBX meer zakelijke voordelen heeft dan SIP Trunking in termen van ingebouwde flexibiliteit en investeringskosten en operationele kosten. Als de spraakkwaliteit echter als belangrijk wordt beschouwd, wint SIP Trunking het soms afhankelijk van de kwaliteit van uw internetverbinding. Als vuistregel moet u altijd contact opnemen met de leveranciers van de services voordat u beslist wat goed is voor uw bedrijf.

MachCloud alles in één communicatieplatform

MachCloud is een geboren-in-the-cloud communicatieprovider die is uitgerust met alle benodigde tools voor een soepele cloudgebaseerde communicatie-ervaring. Het platform biedt services voor Cloud PBX, SIP Trunking, Microsoft 365 reselling en Teams Direct Routing en, last but not least, het bellen in Microsoft Teams.

Ga vandaag nog aan de slag met MachCloud om de geweldige belkwaliteitservaring voor uw bedrijf te ontdekken.

Servicebeheer en Communicatieplatform

Volg ons

MachCloud is uw leverancier van oplossingen voor cross-platform unified communication.

Categorieën

Meest recente berichten