Servicebeheer en Communicatieplatform

Hoe creëer je cloudbeveiliging in een onderneming die op afstand werkt?

H

Werken op afstand is al een tijdje de norm in de IT-industrie. Het won echter aan populariteit over de hele wereld sinds de Covid-19 pandemie in 2020. In die periode hebben de meeste bedrijven gekozen voor een aanpak van werken op afstand met een thuiswerkbeleid. In de IT-markt is telewerken, of het inhuren van externe medewerkers, al sinds bijna een decennium een praktijk.  Met de toename van dit beleid is er ook een plotselinge toename van cyberveiligheidsproblemen. Cyberbedreigingen vanuit het internet zijn altijd aanwezig en daar waar er kwetsbaarheden zijn vallen de hacktivisten het doelwit zo snel mogelijk aan.

Wat zijn problemen met telewerken van vandaag?

Tijdens de 2020-pandemie zijn er veel incidenten gemeld van verschillende organisaties over cyberveiligheidsproblemen zoals zoom bardementen, videoconferentie aanvallen en vele andere zoals Microsoft Azure AD-aanvallen.

De 4 stappen om beveiligingsproblemen bij telewerken te overwinnen

Of uw cloud-onderneming nu op afstand werkt of niet, u moet uw medewerkers en uzelf beschermen tegen moderne cyberaanvallen. Hieronder enkele populaire tips om problemen met de beveiliging van telewerken te overwinnen:

Investeer in “Zero Trust” beveiliging

Zero Trust beveiliging betekent dat vertrouwelijke informatie aan niemand wordt toevertrouwd. De kern van deze aanpak is het Multi Factor Authenticatie mechanisme. Hiermee kunnen werknemers hun identiteit bewijzen en kunt u er zeker van zijn dat de informatie die u verstuurt ook echt bij de werknemer terechtkomt en niet bij een hacktivist.

Gebruik de diensten van Pentesters

Penetratietesten is een activiteit waarbij ethische hackers het systeem binnendringen om de mogelijke kwetsbaarheden die er zijn te vinden. Zo achterhalen ze de mogelijke gebieden van waaruit de systemen kunnen worden aangevallen. Dit betekent dat een firewall misschien niet goed werkt, of niet goed is geconfigureerd, dat er een paar achterdeurtjes open staan als gevolg van de laatste aanval, enz.

Train uw Medewerkers

Dit is de belangrijkste stap die moet worden genomen door alle bedrijven die externe medewerkers in hun organisaties hebben. Phishing wordt nog steeds beschouwd als de meest voorkomende bedreiging. Hacktivisten proberen werknemers te verleiden om op schadelijke koppelingen te klikken die ze in e-mails ontvangen of bijlagen te downloaden die in feite schadelijke exe-bestanden zijn.

Zorg voor een beveiligingsbeleid voor de hele organisatie

Een cyberbeveiligingsbeleid is belangrijk voor elk bedrijf van vandaag. Werknemers moeten zich houden aan een cyberbeveiligingsbeleid. Een beveiligingsbeleid moet de beste beveiligingsmethoden bevatten die in de hele organisatie kunnen worden toegepast.

MachCloud – het alles-in-één platform voor beveiligde communicatie

Werken op afstand vereist frequente communicatie tussen medewerkers. Dit is waar MachCloud moderne bedrijven faciliteert. Bedrijven van nu hebben behoefte aan beveiligde en betrouwbare communicatiekanalen. Cloud-gebaseerde communicatieplatforms zoals die van MachCloud leveren diensten zoals Cloud PBX, SIP Trunking. MachCloud is een beveiligd platform met de beste beveiligingsmechanismen om de zakelijke communicatie veilig te houden voor verkeerde handen.

Ga aan de slag met MachCloud en geniet van een betrouwbare cloudgebaseerde bruisende communicatie-ervaring.

Servicebeheer en Communicatieplatform

Volg ons

MachCloud is uw leverancier van oplossingen voor cross-platform unified communication.

Categorieën

Meest recente berichten