Servicebeheer en Communicatieplatform

Is Skype voor Bedrijven een VoIP?

I

Oorspronkelijk, toen Skype werd gelanceerd, was het een eigen VoIP-systeem. Microsoft heeft echter behoorlijk wat verbeteringen aangebracht in zijn infrastructuur en is nu volledig overgeschakeld naar een cloudgebaseerde service vanuit Azure. Skype voor Bedrijven kan dus in wezen worden gebruikt en verbonden worden met een SIP-trunk om gesprekken uit te voeren.

Oorspronkelijk kwam Skype uit een meer gedistribueerd systeem. Elk apparaat dat via Skype moest communiceren, moest een clienttoepassing installeren, waardoor het een knooppunt werd in een netwerk van knooppunten. De communicatie verliep via het Peer-to-Peer-netwerk en maakte gebruik van het Skype-protocol. Momenteel is Skype voor Bedrijven naar voren gekomen als een gecentraliseerde cloudgebaseerde infrastructuur waarin oproepbeheer meer gecontroleerd en gestroomlijnd is. Tegenwoordig kan Skype goed worden geïntegreerd in het Business Phone-systeem dat SIP-telefoons of VoIP-telefoons omvat.

Neem contact op met een MachCloud-expert voor meer informatie over Skype voor Bedrijven Server en Migratie naar Microsoft Teams.

Servicebeheer en Communicatieplatform

Volg ons

MachCloud is uw leverancier van oplossingen voor cross-platform unified communication.

Categorieën

Meest recente berichten