Servicebeheer en Communicatieplatform

Werkt VoIP als het internet niet werkt?

W

Moderne VoIP-systemen zijn volledig afhankelijk van internet om goed te functioneren. Als er echter een internetstoring is dan hebben de providers van de VoIP-service noodvoorzieningen. Zo kunnen de bedrijven definiëren wat er moet gebeuren als het doelapparaat niet online is.

Dus technisch gezien kan het VoIP-systeem nog steeds werken terwijl het internet niet werkt. Dit mechanisme wordt failover bescherming genoemd en kan zonder enige menselijke tussenkomst worden geactiveerd. Dit betekent dat in een dergelijk geval andere opties worden overwogen, er worden back-up analoge lijnen aangesloten voor het routeren van oproepen wanneer er geen internet is. Zodra het internet weer actief is, worden de telefoonlijnen weer aangesloten op internet. Het Hosted-systeem zorgt dus voor een soepele communicatiestroom en zorgt ervoor dat er geen oproepen worden gemist terwijl er mogelijke technische problemen zijn, waaronder internet uitval.

Neem contact op met een MachCloud-expert om beter en meer te weten te komen over VoIP-systemen en de failover mechanismen.

Servicebeheer en Communicatieplatform

Volg ons

MachCloud is uw leverancier van oplossingen voor cross-platform unified communication.

Categorieën

Meest recente berichten