Servicebeheer en Communicatieplatform

4 tips om Microsoft Teams Security te verbeteren

4

Het is belangrijk om de beveiligingsmaatregelen van Microsoft Teams te beheersen voordat u ervoor kiest om zakelijke communicatie ermee te starten. Aangezien Teams naar voren is gekomen als een krachtig hulpmiddel voor samenwerking en verhoging van de productiviteit, is het belangrijk geworden om rekening te houden met de beveiligingsoverwegingen. Met hoofdfuncties zoals Chat, Teams, Agenda en Bellen, kan de Microsoft Teams-app kwetsbaar zijn vanuit verschillende aspecten, waaronder cloudopslag.

Bezorgdheid over de beveiliging van Microsoft Teams

Teams is een multifunctionele applicatie en daarom zijn er enkele zorgen over de Microsoft Teams-applicatie, zoals:

  • Blootstelling aan gasttoegang: Teams biedt een optie om in te loggen als gast, zodat partijen buiten Teams kunnen deelnemen aan de activiteiten van een Teams kanaal.
  • Machtigingsmodel: dit model stelt gebruikers in staat om samen te werken in een samenwerkingsomgeving en het delen van gegevens gemakkelijker te maken.
  • Problemen met app-beheer: apps kunnen vanuit externe bronnen aan Teams kanalen worden toegevoegd.
  • Zorg voor datalekken: het delen van informatie is eenvoudiger en dat is precies de reden waarom vertrouwelijke informatie of gegevens uit cloudopslag per ongeluk kunnen worden gelekt.

Tips om de beveiliging van Microsoft Teams te verbeteren

1. Focus op app-beheer

Met Teams kunt u drie soorten apps gebruiken, waaronder apps van Microsoft, gebouwd door derden of uw op maat gemaakte interne apps. Voor extra beveiliging kunt u het gebruik van apps van derden het beste beperken. Dit kan gedaan worden via het Teams-beheercentrum > Apps beheren pagina.

2. Zorg voor een Global Teams Management-configuratie

Het is het beste om op de organisatie gebaseerde voorkeuren die verspreid zijn over het hele bereik van de organisatie te specificeren. Het is goed om controle te houden over externe communicatie en het delen van externe bestanden. Bovendien moeten de gebruikers, om toegang te krijgen tot de inhoud van de vergadering, opnieuw worden geauthenticeerd om ervoor te zorgen dat de interne zaken niet in verkeerde handen vallen.

3. Beveilig uw gasttoegang

Gasttoegang moet tijdens zakelijke communicatie in Teams zoveel mogelijk worden beperkt. In het ideale geval moet u het inloggen als gast uitschakelen, maar als het absoluut noodzakelijk is, kunt u opties zoals scherm delen of peer-to-peer-oproepen of toegang tot cloudopslag uitschakelen.

4. Focus op informatiebescherming

Informatiebescherming moet gedefinieerd zijn en u moet altijd vasthouden aan een vooraf vastgestelde Informatie beschermingsarchitectuur. Dit voorkomt in de meeste gevallen datalekken. Om gegevens traceerbaar, beschermd en compliant te houden, kunt u eDiscovery verkrijgen. Geavanceerde bescherming tegen bedreigingen is ook een goede functie voor goede bescherming en Microsoft Teams-beveiliging.

MachCloud – het veilige en betrouwbare digitale communicatieplatform

MachCloud is een betrouwbaar en veilig digitaal communicatieplatform dat in korte tijd zijn sporen heeft verdiend in de zakelijke communicatiesector. Met haar eersteklas infrastructuur en oplossingen zoals MachCloud PBX Integratie met Microsoft Teams en MachCloud Belbundels voor Microsoft Teams, biedt het platform een ​​soepele werking van zijn diensten aan allerlei soorten bedrijven.

Maak gebruik van het MachCloud digitale communicatieplatform en ervaar een betrouwbare Teams ervaring voor uw bedrijf met veelbelovende Microsoft Teams beveiligingen.

Servicebeheer en Communicatieplatform

Volg ons

MachCloud is uw leverancier van oplossingen voor cross-platform unified communication.

Categorieën

Meest recente berichten