Servicebeheer en Communicatieplatform

De onderliggende gevaren en tekortkomingen van Microsoft Teams telecommunicatiediensten

D

Volgens Microsoft is er een explosieve stijging in het gebruik van Direct Routing. Blijkbaar zijn er veel bedrijven die telecommunicatiediensten in combinatie met Microsoft Teams gebruiken. Met zoveel propaganda verhalen van Microsoft SBC partners is de vraag of bedrijven zich wel bewust zijn van de onderliggende gevaren en tekortkomingen van deze oplossing. Om Teams telecommunicatie mogelijk te maken is er PSTN connectiviteit nodig tussen het Microsoft platform en Telecom netwerk. Microsoft heeft er voor gekozen om gebruik te maken van een Session Border Controller. Die komt in twee varianten namelijk een hardware box op locatie of virtueel in Microsoft Azure Cloud. Service Providers maken over het algemeen gebruik van een virtuele SBC hoofdzakelijk voor kosten besparing. Het beheer wordt meestal uitbesteed aan een derde partij, die hoe gek het ook klinkt, onbeperkt toegang hebben tot alle data waaronder de mogelijkheid tot afluisteren en opnemen van gesprekken of het omleiden van netwerkverkeer naar een andere locatie. Ook is gebleken dat Microsoft en veel Service Providers niet in het bezit zijn van een telecom vergunning en/of voldoen aan de telecom en gegevensbescherming regelgeving? Jeff Teper en Nikolay Muravlyannikov van Microsoft zijn hier uitvoerig over geïnformeerd maar hebben bevestigd dat er op korte termijn niets gaat veranderen. Wat nu?

De markt vraagt om een hoogwaardig en betrouwbare oplossing. Dit is precies waarom MachCloud geïntegreerde Direct Routing heeft ontwikkeld. Met deze slimme oplossing (zonder SBC) is er een directe PSTN verbinding tussen het Microsoft platform en Telecom netwerk. MachCloud oplossing voor Microsoft Teams gepatenteerde oplossing maakt het mogelijk dat beide platformen onafhankelijk van elkaar blijven functioneren en geleverd wordt door één betrouwbare Service Provider. Het grote voordeel van MachCloud oplossing voor Microsoft Teams is wanneer Microsoft platform storing heeft de gebruiker altijd telefonisch bereikbaar blijft. De andere voordelen zijn korter transmissie pad voor een betere verbinding, minder kans op storing door het ontbreken van een SBC, end-to-end beveiliging, private cloud, directe koppeling met bestaande telefooncentrale en real-time nummer portering.

Partner worden? Registreer snel en eenvoudig op MachCloud partner portal. Voor meer informatie www.machcloud.com of +31 88 622 4000

Servicebeheer en Communicatieplatform

Volg ons

MachCloud is uw leverancier van oplossingen voor cross-platform unified communication.

Categorieën

Meest recente berichten