Servicebeheer en Communicatieplatform

Maak gebruik van de kracht van Microsoft Teams met een bestaande telefooncentrale

M

Microsoft Teams is de volgende generatie van collaboratie mogelijkheden voor de moderne werkplek. Het is overigens wel belangrijk in overweging te nemen de beperkte PBX functionaliteit van Microsoft Teams. Een migratie naar Microsoft Teams zonder de vertrouwde (PBX) telefooncentrale kan voor ieder bedrijf een grote operationele uitdaging zijn. Er is namelijk geen geïntegreerde ondersteuning voor een telefooncentrale. Het is tevens onmogelijk een bestaand algemeen bedrijfstelefoonnummer met doorkiesnummers te behouden. Bedrijven die een migratie naar Microsoft Teams overwegen moeten dan ook rekening houden met een behoorlijk verlies van functionaliteit of gebruik maken van twee gescheiden communicatie platformen. Dit zijn veruit de belangrijkste redenen waarom bedrijven niet kunnen of willen migreren naar Microsoft Teams.

De oplossing is MachCloud oplossing voor Microsoft Teams, een gepatenteerd en volledig geautomatiseerde service voor bellen in Microsoft Teams met behoud van de bestaande telefooncentrale. MachCloud oplossing voor Microsoft Teams werkt binnen enkele minuten geheel zonder vereisten zoals migratie of het porteren van telefoonnummers.

De voordelen van MachCloud oplossing voor Microsoft Teams®

Het grote voordeel van MachCloud oplossing voor Microsoft Teams is dat er geen compromissen zijn in functionaliteit. Bedrijven kunnen als voorheen gebruik blijven maken van het bestaande nummerplan met verkorte doorkiesnummers. Losse telefoontoestellen zijn overbodig geworden. MachCloud oplossing voor Microsoft Teams integreert namelijk vast en mobiel waardoor de beller rechtstreeks met het hoofdtelefoonnummer vanuit de Microsoft Teams app kan bellen en gebeld worden. Ook wanneer een Microsoft Teams gebruiker even niet beschikbaar is kan het gesprek worden doorgeschakeld naar de receptioniste, groep, doorkiesnummer of extern nummer.

Hoe werkt het?

Microsoft Teams gebruiker is bijvoorbeeld gekoppeld aan een bestaand doorkiesnummer 201. De gebruikersnaam, het wachtwoord en het doorkiesnummer (201) van de gebruiker worden ingevoerd in selfservice web portaal. Het geografisch redundante platform van MachCloud zorgt ervoor dat het vaste toestel op de werkplek wordt vervangen door de gebruikers mobiele smartphone met Microsoft Teams app. Dat is alles!

Het is niet nodig om alle (PBX) gebruikers tegelijkertijd naar Microsoft Teams platform te migreren. Gebruikers die niet gereed zijn kunnen als voorheen gebruik blijven maken van de (PBX) telefooncentrale. Ook is het belangrijk om te weten dat MachCloud oplossing voor Microsoft Teams® geen wijziging maakt in de (PBX) telefooncentrale configuratie, SIP-trunk of de externe telefoonnummers.

Vergelijking van de belfunctie van Microsoft Teams en MachCloud oplossing voor Microsoft Teams®?

Microsoft Teams ingebouwde PBX functies zijn voor de meeste bedrijven onvoldoende en veruit de belangrijkste reden waarom ze niet kunnen migreren. Een vergelijking:

Functies en opties Microsoft Teams MachCloud oplossing voor Microsoft Teams
Geavanceerde PBX functies zoals hunt-groepen op meerdere niveaus Niet beschikbaar Beschikbaar
Eenvoudig aanmelden voor hunt-groepen Niet beschikbaar Beschikbaar
Gebruik van één telefoonnummerblok verdeeld over telefooncentrale en Microsoft Teams gebruikers Niet beschikbaar Beschikbaar
Back-up routering, voor het geval Microsoft Teams gebruikers niet beschikbaar zijn Niet beschikbaar Beschikbaar
Eenvoudige migratie zonder nummer portering of vervanging van SIP-trunks Niet beschikbaar Beschikbaar
Behoud van bestaande nummerplannen en doorkiesnummers Niet beschikbaar Beschikbaar
Flexibele nummerpresentatie bij het voeren van gesprekken Niet beschikbaar Beschikbaar

Welke licenties zijn vereist?

Om MachCloud oplossing voor Microsoft Teams te kunnen gebruiken zijn de volgende Microsoft licenties vereist:

Direct routing verbinding tussen Microsoft Office 365 en MachCloud serviceplatform

 • E1 Office 365-licentie, één (1) voor ieder bedrijf (tenant)

Microsoft Office 365-gebruiker

 • E1 + Office 365 Phone system
 • E3 + Office 365 Phone system
 • E5 (Office 365 Phone system reeds inbegrepen)
 • Office 365 Business Premium + Phone system

Wat kost het?

 • De licentiekosten van MachCloud oplossing voor Microsoft Teams wordt per gebruiker per maand berekend. Neem contact op met uw serviceprovider voor meer informatie.
 • Voor een direct routing connectie tussen Office 365 en MachCloud serviceplatform is één (1) Office 365 E1 licentie (€6,75 p/mnd) vereist per bedrijf (tenant).
 • Voor de gebruiker is de Office 365 Phone system add-on (€6,75 p/mnd) ook vereist bij E1 of E3 licenties, maar niet voor een E5 licentie.
 • De Partner van MachCloud dient zorg te dragen voor inrichting en beheer van de eindgebruiker. Een rapport van bestaande eindgebruikers is opvraagbaar in het de selfservice web portaal.
 • Het bestaande belplan en de configuratie van de (PBX) telefooncentrale blijven ongewijzigd. MachCloud kan eventueel op aanvraag aanvullende diensten leveren.
 • De vermelde prijzen zijn waar van toepassing exclusief omzetbelasting (btw).

Wat zijn de voorwaarden?

 • Doorkiesnummers kunnen 2, 3, 4 of 5 cijfers lang zijn met als enige uitzondering de reeks 100-199.
 • Microsoft Teams gebruikers zonder een (PBX) telefooncentrale kunnen alleen bellen en gebeld worden. Alle andere functies worden in combinatie geleverd met de bestaande (PBX) telefooncentrale.
 • Nadat de Partner zich met succes heeft geregistreerd op de MachCloud partnerwebsite (https://www.machteams.com) krijgt de Partner toegang tot het selfservice web portaal voor het configureren van de Microsoft Teams gebruikers instellingen.

MachCloud is de specialist voor zakelijke bedrijfscommunicatiesystemen waarbij een (Cloud) PBX wordt geïntegreerd met Microsoft Teams. Heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op via www.machcloud.com of +31 88 622 4000

Servicebeheer en Communicatieplatform

Volg ons

MachCloud is uw leverancier van oplossingen voor cross-platform unified communication.

Categorieën

Meest recente berichten