Servicebeheer en Communicatieplatform

Veilig bellen met Microsoft Teams. Voorkom inbreuk en afluisteren van gesprekken

V

Om met Microsoft Teams gewone telefoongesprekken te kunnen voeren, biedt Microsoft een koppeling vanuit Teams aan die Direct Routing heet. Iedere Direct Routing verbinding is bedoeld voor een enkel bedrijf (single-tenant) en wordt via een verbinding met encryptie van spraak aan een Session Border Controller (SBC) verbonden. Vroeger werd de SBC op de locatie van de gebruiker geplaatst. Tegenwoordig wordt dit apparaat vaak als virtuele server aangeboden in een publieke Cloud dienst of data center. Deze opzet kent een  afluister risico.

Integrated-direct-routing

Als een SBC aan het telefonienetwerk wordt verbonden, wordt vaak gebruik gemaakt van een onbeveiligde en unencrypted SIP trunk die via het Internet wordt ontsloten. Spraakpakketten worden dan zonder encryptie over het internet verzonden. Daarnaast wordt de infrastructuur en/of SBC beheerd door derde partijen die gespreksgegevens en spraak kunnen opslaan. Zeker als gebruik wordt gemaakt van publieke Cloud Services is het niet mogelijk vast te stellen wie er bij gespreksgegevens kan en wie gesprekken kan beluisteren.

Het MachCloud VoIP platform heeft de encryptie van spraak via Direct Routing end to end doorgetrokken tot  in het VoIP platform. Hiermee wordt voorkomen dat spraak pakketten zonder encryptie over het internet worden verzonden. Met deze oplossing is het ook niet nodig een SBC te gebruiken.

Daarnaast zal vaak een bestaande telefooncentrale naast de telefoniedienst van Microsoft Teams worden gebruikt. De CloudPBX van MachCloud heeft de mogelijkheid encryptie tot op het toestel niveau van gebruikers in te regelen.  Het is  ook mogelijk om spraak alleen over een besloten netwerk, buiten het internet om, te transporteren. Alleen met deze maatregelen is het mogelijk om afluister risico’s van spraakverkeer te minimaliseren.

MachCloud is de specialist voor zakelijke bedrijfscommunicatiesystemen waarbij een (Cloud)PBX wordt geïntegreerd met Microsoft Teams. Heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op via www.machcloud.com.

Servicebeheer en Communicatieplatform

Volg ons

MachCloud is uw leverancier van oplossingen voor cross-platform unified communication.

Categorieën

Meest recente berichten